Fiat Uno krijgt weer een nieuwe jas

Fiat Uno krijgt weer een nieuwe jas
De Fiat Uno mag dan bij ons al lang en breed van de markt zijn verdwenen, in Brazilië leeft de naam nog altijd voort. Als Uno Evolution gaat het model weer een nieuwe levensfase in.

In 2010 kwam Fiat met een compleet nieuwe Uno op de proppen, een model speciaal ontwikkeld voor de Braziliaanse markt. Dit zijn de eerste foto's van de Uno Evolution, de gefacelifte versie van die auto.

De vernieuwde Uno herken je aan z'n nieuwe voorgevel met afgerondere koplampen. De drie kenmerkende 'gaten' naast het Fiat-logo zijn gebleven. Ook de achterkant ging op de schop, wat zich uit in andere lichtunits en een gewijzigde bumper.

Het dashboard onderging een grondige renovatie, waarbij nu een prominente plaats is ingeruimd voor een centraal geplaatst multimediasysteem dat wordt geflankeerd door grote uitstroomopeningen.

Of er onder de kap ook grote wijzigingen hebben plaatsgevonden, is nog even afwachten. Fiat heeft in elk geval een start-stopsysteem geïntroduceerd, getuige de vierde foto. De huidige Uno Evo is leverbaar met een 1,0- of 1,4-liter achtklepper van respectievelijk 73 en 88 pk. Deze motoren lopen op zowel benzine als ethanol, of op een mix daarvan.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.