Fiat Uno Ecology Studio vol milieu-innovaties

Fiat Uno Ecology Studio vol milieu-innovaties
Wie denkt dat Fiat met de nieuwe Uno puur een budgetauto wil neerzetten, heeft het mis. De Uno Ecology Studio Concept laat zien dat Fiat ook milieu-innovaties naar de nieuweling wil brengen.
De Ecology Studio Concept is daarom meer dan een opgeruigde Uno. De concept-car onderscheidt zich van andere Uno's met een start-/stopsysteem en zonnecellen op het dak voor elektrische functies. Binnenin gebruikt Fiat veel gerecyclede materialen. Onder de kap ligt een 77 pk sterke 1,0-liter viercilinder, die geschikt is voor benzine en het in Brazilië populaire E85.
De reguliere Uno is ook beschikbaar met deze motor. Daarnaast is er een versie met 1,4-liter Flexfuel motor. De Uno staat op het platform van onze Panda. Fiat beraadt zich of de auto ook naar Europa komt. Mocht dat het geval zijn, dan is het waarschijnlijk dat de Uno alleen in Oost-Europa als Dacia-concurrent op de markt wordt gezet.

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.