Fiat Chrysler roept 1,25 miljoen auto's terug

Airbags en gordels kunnen niet werken

Dodge Ram SRT10
Fiat Chrysler Automobiles roept 1,25 miljoen pick-uptrucks terug naar de garage vanwege mogelijke problemen met software. Daardoor zou het kunnen zijn dat airbags en gordels niet goed werken, meldde het bedrijf vrijdag. Naar verluidt zouden door het malheur al een dode en twee gewonden te betreuren zijn geweest.

Het gaat om auto's van het type RAM die tussen 2013 en 2016 van de band liepen. Circa 1 miljoen van de voertuigen rijden op de weg in de Verenigde Staten. Daarnaast betreft het circa 238.000 auto's die in Canada en Mexico zijn verkocht. Buiten Noord-Amerika gaat het om 21.500 auto's.

Of het ook voertuigen betrof die in Nederland op de weg rijden, kon een woordvoerder van FCA Nederland vrijdag nog niet zeggen. Mocht het auto's betreffen die in Nederland op de weg rijden, dan zullen de eigenaren zo snel mogelijk hierover een bericht krijgen, verzekerde de zegsman.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.