Fiat belicht Fullback en Talento

Nieuwe werkpaarden eind juli bij dealers

Fiat Talento
Fiat heeft een frisse wind door zijn bestelwagengamma geblazen. Vandaag komen we meer te weten over de splinternieuwe Fullback en de Talento.

Eind vorig jaar konden we digitaal kennismaken met de Fiat Fullback, een nieuwe medium-duty pick-up voor het Italiaanse merk. Ook de Talento - een nieuwe broer voor de Opel Vivaro, Renault Trafic en Nissan NV300 - is in de informatieve schijnwerpers gezet. De Talento komt tussen de Doblò Cargo en de Ducato in op de prijslijst te staan.

De Talento zal beschikbaar komen als gesloten bestelversie, maar eveneens als dubbele cabine, puur als platformchassis en er komt ook een versie voor personenvervoer. Fiat heeft de uitrustingsniveaus Carbon Black, Techno Silver en Living Brown in het leven geroepen. Bij die eerste is het gehele interieur zwart. Wie de Techno Silver bestelt, krijgt een zwart dashboard met verchroomde accenten. Bij de Living Brown-uitvoering is het dashboard bruin/zwart, eveneens aangevuld met verchroomde accenten.

Op de bestellijst komen vier 1.6-liter dieselmotoren te staan. De eerste is een MultiJet die 95 pk levert. Een trede hoger vinden we hetzelfde blok met 120 pk en hoger op de ladder staan de 1.6 EcoJet's Twin Turbo met respectievenlijk 125 en 145 pk.

De laadruimte bedraagt 5,2 kubieke meter voor de versie met korte wielbasis, 6 kubieke meter met lange wielbasis en 8,6 stuks voor de variant met lange wielbasis én verhoogd dak. Het laadvermogen bedraagt maximum 1.249 kg. Eind juli staat de Talento bij de Nederlandse dealers. Prijzen volgen later.

Fullback

Dan is er de Fullback, een nieuwe pick-up voor Fiat, in feite een Mitsubishi L200 met Fiat-looks. Op de motorenlijst staat een 2,4-liter dieselmotor die in twee vermogensvarianten te krijgen is: met 150 pk en 380 Nm koppel en met 180 pk en 430 Nm koppel. Hij is zowel met achterwielaandrijving als met vierwielaandrijving leverbaar. Bij de 4x4-versies kan gekozen worden tussen achter- of vierwielaandrijving. Hij meet 5.275 mm als Extended Cab en 5.285 mm als Double Cab. Het laadvermogen ligt boven de 1.000 kilo en het toegestane aanhangersgewicht moet op ruim 3.000 kilo liggen. Prijzen volgen later. Ook de Fullback staat per eind juli bij de Nederlandse dealers.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.