Fiat Argo opnieuw in beeld gebracht

Potentiële Punto-opvolger

Fiat Argo
Fiat ArgoFiat ArgoFiat ArgoFiat ArgoFiat Argo teaserFiat Argo teaserFiat Argo teaserFiat Argo
Fiat zet voor de zoveelste keer de Argo in de digitale schijnwerpers. De auto die in ieder geval in Zuid-Amerika als opvolger van de Punto en de Palio gaat fungeren, is opnieuw in beeld gebracht.

Eind april slingerde Fiat do Brasil, de Braziliaanse tak van Fiat die de Argo ontwerpt en ontwikkelt, de marketingmachine aan. Ook in mei blijkt er nog tijd genoeg voor een nieuwe teaser. We zien de compacte Fiat op de productielijn geïnspecteerd worden door een verzameling Fiat-medewerkers. Interessanter is de achterzijde, waarvan we voor het eerst flarden te zien krijgen. Ook zien we rond de wielkasten kunststof randen. Of alle Argo's deze 'ruige aankleding' krijgen, valt nog te bezien. In landen als Brazilië is het namelijk eerder regel dan uitzondering dat van modellen Cross-versies verschijnen. Tevens laat Fiat zien dat in het instrumentarium een digitaal kleurendisplay is geplaatst.

Deze maand nog trekt Fiat het doek van de Argo, een auto die meer dan welkom is, mocht hij ook in Europa de Punto opvolgen. De huidige derde generatie van de Punto stamt in de basis namelijk al uit 2005. Door de jaren heen is de auto aardig opgefrist. Tot 2009 ging hij als Grande Punto door het leven, waarna de naam Punto Evo op de auto werd geplakt. Sinds 2012 heet de Fiat weer gewoon Punto.

De laatste jaren daalden de Punto-verkopen in Nederland fors. In 2011 beleefde de Punto z'n topjaar in Nederland met 10.340 verkochte exemplaren. In 2012 daalden de verkoopcijfers naar 4.540 stuks. In 2013, 2014, 2015 en 2016 zakten de verkopen terug naar respectievelijk 2.214, 2.173, 1.824 en 755 stuks. Of de Argo ook in ons deel van de wereld als opvolger van de Punto gaat dienen, valt nog te bezien.

Video

PRIVATE LEASE Fiat

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.