Fastned opent eerste Duitse vestiging

Limburg an der Lahn krijgt de eer

fastned Duitsland Limburg an der Lahn
De eerste Duitse laadlocatie van het Nederlandse Fastned is een feit. Vanaf nu is het ook in Limburg an der Lahn mogelijk om je elektrische auto snel op te laden voor het vervolg van je reis.

Dat Fastned in Nederland een aardig bruikbaar netwerk heeft, bleek al in 2016, maar dat is voor de énthousiaste 'aanplanter' van snellaadstations niet genoeg. Behalve uitbreiding in Engelandziet het bedrijf ook Duitsland als een kansrijke markt. Het eerste Fastned-station wordt op 22 juni officieel geopend. Het bevindt zich in Limburg an der Lahn, bij frequente Duitslandgangers wellicht bekend vanwege het herkenbare 'eiland' vol hotels en fastfood-restaurants direct aan de afrit. Daar, in Limburg Süd, is ook de nieuwste Fastned-vestiging te vinden.

Vanaf het Fastned-station dat het dichtst bij de grensovergang in Zevenaar ligt, bedraagt de afstand tot het Duitse station 257 km. Overigens is Fastned wellicht de bekendste, maar zeker niet meer de enige aanbieder van snellaadstations in Nederland. Zo houdt Shell er inmiddels een eigen snellaad-tak op na en zijn er her en der palen van kleinere aanbieders te vinden.

Video

Lezersreacties (88) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.