Fastned gaat fors uitbreiden in Frankrijk

Veel nieuwe locaties in het noorden

Fastned Frankrijk

Fastned breidt zijn territorium in Frankrijk behoorlijk uit. De Nederlandse laadexploitant won onlangs een aanbesteding voor de bouw van nieuwe snellaadstations in het noorden. Als deze af zijn, heeft Fastned 31 snelladers in het land staan.

De aanbesteding was uitgeschreven door de Sanef group, het bedrijf dat de snelwegen in het noorden van Frankrijk beheert. De 18 nieuwe locaties waar Fastned kan gaan bouwen, betekenen een ruime verdubbeling van de Franse bezetting van het bedrijf. Ze komen rondom de steden Le Havre, Nancy en ten noorden van Parijs te staan. Later dit jaar moeten de nieuwe snellaadstations open gaan, maar Fastned geeft nog geen definitieve datum voor de opening. Ieder laadstation krijgt in ieder geval 4 tot 18 laders, die volgens Fastned allemaal een maximale laadsnelheid van 300 kW kunnen leveren.

Fastned Frankrijk

De Franse bezetting van Fastned. Bron: Fastned.

Op het moment van schrijven heeft Fastned 8 actieve snellaadstations in Frankrijk, die vrijwel allemaal langs de Route du Soleil tussen Dijon en Lyon staan. Slechts twee actieve stations staan ten zuiden van Parijs, een derde is daar in aanbouw. Het bedrijf zal dus flink moeten aanpoten om de geplande groei te realiseren. Vorig jaar kon Fastned een behoorlijk sterke omzetstijging in de boeken noteren, maar het verlies nam navenant toe. Fastned hoeft de nieuwe snellaadstations in Frankrijk naar verwachting niet geheel zelf te bekostigen: de Franse staatsbank draagt namelijk tot 49 procent en tot een maximum van €50 miljoen bij aan de investeringen die nodig zijn voor de bouw van de Fastned-snelladers.

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.