Facelift Friday: Volkswagen Phaeton

Meer of minder chroom?

Facelift Friday: Volkswagen Phaeton
Facelift Friday Volkswagen PhaetonVolkswagen Phaeton Facelift FridayVolkswagen PhaetonVolkswagen PhaetonVolkswagen PhaetonVolkswagen Phaeton V8 LWBVolkswagen Phaeton
Over de Volkswagen Phaeton is al veel gezegd en geschreven. Als topmodel van een huis-tuin-en- keukenmerk dat bovendien de beschikking heeft over allerlei premiumlabels, is het nu eenmaal een opvallende auto. In Facelift Friday schitterde hij echter nog nooit. Tot vandaag!

Topklasse-limousines zijn zonder uitzondering bijzonder goed afgewerkt, maar alsof de auto zich te midden van de 7-series en A8-en extra moest bewijzen, ging de Phaeton daarin nog een stapje verder. Wondermooie bekledingsstoffen, bijzonder fraaie houten afdekpanelen voor de ventilatieroosters en kunststukjes van achterklepschanieren zijn slechts enkele voorbeelden van de vele zaken die dit tot zo'n opmerkelijk voertuig maken.

Bij z'n introductie werd de Phaeton door velen een grote Passat genoemd, maar wie beter kijkt, ziet dat dat feitelijk niet terecht is. De langgerekte lijn maakt 'm onmiskenbaar een toplimo, de fraaie achterlichten laten je in het donker vertwijfeld achter en aan de voorzijde kijkt de Phaeton je zó nors aan dat je als vanzelf een stapje opzij doet.

Na 2007 is de vergelijking met z'n kleinere broer al een stuk meer op z'n plek, want hoewel het langgerekte karakter natuurlijk bleef, kreeg Volkswagens wonderkind in dat jaar een neus mee die inderdaad nogal veel van de toenmalige Passat weghad. Ook de kenmerkende led-rondjes in de achterlichten verdwenen, en maakten plaats voor de combinatie van een hoekige lijn en een 'stip' die we ook tegenwoordig nog op Volkswagens vinden. Het resultaat was een auto die wellicht iets moderner oogde, maar was-ie ook fraaier? Aan jou de keus!

Video

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.