Extreme Lotus: Exige GT3 Concept Road Vehicle

Lotus Exige GT3 Concept
Ook Lotus is van de partij in Genève. En wel met de Exige GT3 Concept Road Vehicle, een flink opgewaardeerde versie van de 'gewone' Exige. 275 pk en 0-100 km/h in nog geen 4 seconden.
Ook Lotus is van de partij in Genève. En wel met de Exige GT3 Concept Road Vehicle, een flink opgewaardeerde versie van de 'gewone' Exige. 275 pk en 0-100 km/h in nog geen 4 seconden. Waar de standaard Exige S het doet met 225 pk, hebben de mensen van Lotus Sport (de sportdivisie van het Britse merk) de boel opgekrikt tot 275 pk. Ook het koppel van 258 Nm, dat hij bij 7000 tpm aan de wielen afgeeft, is niet mis. De 1,8-liter geblazen viercilinder uit de stal van Toyota sleurt deze no-nonsense racer zo in 3,9 seconden naar honderd kilometer per uur. Niet voor niets rept Lotus over 'de meest extreme Exige-variant vandaag de dag'. Deze Exige 'Road Vehicle' is natuurlijk een visitekaartje voor zijn volbloed racebroer, die het Britse GT3 kampioenschap in 2006 won.
Wat het exterieur betreft heeft Lotus veel van de eigenschappen van de ook al niet misselijke Cup Exige 255 overgenomen. Zoals bijvoorbeeld de agressieve luchthapper op het dak. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Exige GT3 uiteindelijk het productiestadium zal bereiken. Lotus verwacht dat de GT3 eind 2007 voor ongeveer 55.000 Engelse ponden bij de dealers in Groot-Brittannië staat.