Exclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-Am

Eerbetoon aan 50 jaar Can-Am

Exclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-Am
Exclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-AmExclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-AmExclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-AmExclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-AmExclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-AmExclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-AmExclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-AmExclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-AmExclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-AmExclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-AmExclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-AmExclusief eerbetoon: McLaren 650S Can-Am
Een McLaren 650S Spyder is niet bepaald een auto die je op elke straathoek ziet staan. Deze speciale 650S Can-Am zul je nóg minder vaak tegenkomen.

McLaren viert het feit dat het vijftig jaar geleden is dat het eerste Can-Am raceseizoen (1966) werd geopend. McLaren deed in het openingsjaar van de Canadian-American Challenge Cup mee met de M1B met niemand minder dan Bruce McLaren en Chris Amon achter het stuur. De tot 50 stuks gelimiteerde oplage van de 650S Can-Am knipoogt met z'n rood-witte livery naar deze bijzondere klassieke scheurneus.

De 650S Can-Am is gebaseerd op de 650S Spider. Hij krijgt een inklapbaar en uit koolstofvezel vervaardigd dakje mee, maar ook de 'motorkap', splitters, bumpers en de luchtinlaten zijn van dit lichtgewicht materiaal gemaakt. Verder komen we speciale lichtmetalen wielen tegen die wat ontwerp betreft eveneens knipogen naar het verleden. Carbon-keramische remschijven met zwarte remklauwen zijn standaard aanwezig, hetzelfde geldt voor extra 'louvres' op de voorschermen en een speciaal uitlaatsysteem met vier knalpijpen.

Onder de kap licht de bekende twinturbo 3,8-liter V8 met 650 pk waar verder niets aan is vernaderd. In het Verenigd Koninkrijk mag de Can-Am mee voor net geen 256.000 euro, zo'n 347.000 euro. Een Nederlandse prijs moet nog gecommuniceerd worden.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.