Ex-Aston Martin-ontwerper bouwt eigen sportauto

Ex-Aston Martin-ontwerper bouwt eigen sportauto
Henrik Fisker, de ontwerper van onder meer de Aston Martin DB9 en de BMW Z8 is voor zichzelf begonnen. De eerste resultaten van Fisker Coachbuild kunnen we aan het einde van het jaar aanschouwen.
Henrik Fisker, de ontwerper van onder meer de Aston Martin DB9 en de BMW Z8 is voor zichzelf begonnen. De eerste resultaten van Fisker Coachbuild kunnen we aan het einde van het jaar aanschouwen. De van huis uit Deense Henrik Fisker heeft samen met compagnon Bernhard Koehler (ex-Ford) in Californië Fisker Coachbuild gesticht. Eerder was Fisker ontwerper bij BMW en Aston Martin, waar de DB9 een van zijn laatste wapenfeiten was.
Naar verluidt zal Fisker Coachbuild op de Internationale Automobil Ausstellung in Frankfurt in september de eerste ontwerpstudie aan het publiek laten zien. Het zou gaan om een open 2-zits sportwagen met een vermogen van rond de 600 pk. De bouw zal in de zomer van 2006 starten en er worden maximaal 150 exemplaren gemaakt. Van wie de techniek betrokken zal worden, wil Fisker nog niet zeggen. Volgens geruchten zou het gaan om een van de grote Duitse merken.