EU keurt samenwerking Stellantis en Foxconn goed

Chips maken

Opel Corsa vs. Peugeot 208

Stellantis en Foxconn hebben van de Europese Commissie groen licht gekregen voor hun joint venture. De twee partijen willen samen microchips gaan produceren.

De Europese Commissie keurt een joint venture van autoconcern Stellantis en het Taiwanese Foxconn goed. Het nieuwe bedrijf krijgt zijn hoofdkantoor in Nederland en gaat halfgeleiders ontwikkelen voor de automobielmarkt. Volgens het dagelijks EU-bestuur is de samenwerking geen bedreiging voor de concurrentie op de markt, omdat de deelnemers aan de joint venture momenteel niet actief zijn op dezelfde markten, of hun activiteiten elkaar elders kruisen.

Stellantis, moederbedrijf van onder meer Peugeot, Citroën, Opel en Fiat, heeft zijn hoofdzetel in Hoofddorp. Het wil samenwerken met Foxconn om een stabielere toelevering van microchips mogelijk te maken. Dat is uiteraard een reactie op het mondiale chiptekort, dat autofabrikanten sinds 2020 parten speelt. De chips van de joint venture moeten vanaf 2024 worden geïnstalleerd in de auto's van Stellantis en tevens worden aangeboden aan andere autofabrikanten. De samenwerking tussen Stellantis en Foxconn werd krap twee jaar geleden al aangekondigd.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.