‘EU bezig met plan om e-fuels toe te staan na 2035’

Deur op een kier

Porsche Taycan vs Porsche 911

De EU is onder druk van onder meer Duitsland bezig met het aanpassen van de regelgeving voor personenauto’s voor de periode vanaf 2035, zegt Reuters. Er zou een voorstel liggen met daarin de zo gewenste uitzondering voor auto’s op synthetische brandstoffen.

Persbureau Reuters stelt dat het een conceptversie van de gewijzigde plannen al heeft ingezien. Daarin zou staan dat er na 2035 een aparte categorie komt voor auto’s met verbrandingsmotoren die alleen op e-fuels, of synthetische brandstoffen, kunnen lopen. Deze categorie zou in tegenstelling tot die van de meer traditionele verbrandingsmotoren ook na 2035 zijn toegestaan. Een vereiste is dat de auto’s ook daadwerkelijk niet in staat zijn om op traditionele brandstoffen te rijden, zegt Reuters.

Dit is volgens sommigen een belangrijke wijziging, omdat het een mogelijkheid schept voor autobouwers om ook na 2035 auto’s met verbrandingsmotoren te leveren in Europa. Met name Duitsland wil dat graag, al zijn er meer Europese landen die bepaald niet staan te juichen bij de Europese plannen. Die bestaan er in principe uit dat er vanaf 2035 alleen nog uitstootvrije auto’s mogen worden verkocht, wat in de praktijk betekent dat de overgrote meerderheid van de auto’s vanaf dan elektrisch moet zijn. Behalve Duitsland zijn ook Italië, Tsjechië, Roemenië, Hongarije en Slowakije niet enthousiast over dat idee.

Lezersreacties (281) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.