Elektrische bestelauto's Maxus naar Europa

Eerst elektrisch, dan helemaal nieuw

Maxus EV80
Ken je de LDV Maxus nog? De 'Britse' bestelbus die enige jaren geleden ook in Nederland verkrijgbaar was, krijgt nu een elektrisch vervolg. De nieuwe elektrische bestelwagen moet ook in Europa geleverd worden.

De bestelauto keert terug onder de merknaam Maxus. Moederbedrijf SAIC wil dat merk tegelijkertijd met de terugkeer van MG op de Europese markt gaan voeren. Over enkele jaren moet er daarvoor een compleet nieuw model klaarstaan, maar voordat het zover is brengt Maxus een elektrische besteller uit op basis van de genoemde LDV. Deze Maxus EV80 heeft een laadruim van ruim 10 kubieke meter, een laadvermogen van 950 kg en een actieradius dat volgens SAIC onder 'echte' omstandigheden zo'n 200 km bedraagt.

Naar de dealer rennen om een EV80 te bestellen kan overigens nog niet: SAIC richt zich vooralsnog op bedrijven met een groot wagenpark en benadert ook lokale overheden die de luchtkwaliteit in hun regio willen verbeteren. Het merk noemt die klanten vooralsnog 'trail partners' en ziet deze fase als de opmaat naar de daadwerkelijke marktintroductie in 2019.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.