Eerste V3 Supercharger van Tesla in Nederland

Laden maar!

Tesla V3 Supercharger

Tesla-rijders opgelet. Tesla heeft in Rijswijk zijn eerste V3 Supercharger-laadstation geopend, waar je je auto sneller dan ooit kunt voljagen met stroom.

De V3-laders hebben een laadcapaciteit tot 250 kW, een heel verschil met de V2 Superchargers met een laadcapaciteit die tot 150 kW gaat. Het laadvermogen van de laadpaal wordt bij de V3 Superchargers niet langer gedeeld en dat betekent dat het piekvermogen dat de auto ontvangt, bepaald wordt aan de hand van onder meer de grootte en leeftijd van de batterij en de buitentemperatuur. Een Model 3 Long Range zou in theorie in 5 minuten laden al 120 kilometer aan range kunnen binnenharken. De V3 Superchargers staan aan de Laan van Hoornwijck 29 in Rijswijk, nabij de A4 en A13.

Tesla gaat overigens niet in één ruk alle V2 Superchargers vervangen door de krachtigere V3-exemplaren. Tesla belooft ook de V2 Superchargers in de toekomst te blijven verbeteren. Vorig jaar werd het piekvermogen van de laadpunten al verhoogd van 120 naar 150 kW. In Nederland zijn momenteel 23 locaties waar Tesla zijn Superchargers heeft staan, in totaal goed voor 384 laadpalen. In Europa zijn in totaal bijna 530 locaties te vinden waar Tesla zijn Supercharger-laders heeft staan, gezamenlijk zijn dat meer dan 5.000 laadpalen.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (108) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.