Duur geintje: 'elektrische' auto opladen met touw

Leuk geprobeerd

Volvo opladen met touw laadpaal (Foto Handhaving Middelburg)

Heb je geen elektrische auto, maar wil je toch gratis parkeren in de binnenstad? Dan hang je toch gewoon een touw tussen je auto en een laadpaal? Iemand dacht dat dit zou werken, maar kwam bedrogen uit.

Met een elektrische auto kun je in diverse stadscentra soms nog gratis parkeren op parkeerplaatsen, waar je hem kunt opladen. Mits de auto daadwerkelijk aan het laden is, uiteraard. Dat laatste blijkt nogal eens niet het geval. Bij deze Volvo V70 was dat zéker niet het geval. In Middelburg stuitten de lokale handhavers op dit tafereel. De eigenaar van de V70 probeerde met een touw, bevestigd aan de tankdop en aan de laadpaal, te doen alsof de auto aan het bijladen was.

Je hoeft alleen niet bepaald een doorgewinterde autokenner te zijn om door te hebben dat zo'n V70 niet elektrisch is en dat een touw anders ook wel bijzonder slecht had gewerkt om hem op te laden. Dat hadden de handhavers ook door. Op het Instagramaccount van Handhaving Middelburg deelden ze twee foto's van het opmerkelijke tafereel, met daarbij de verduidelijking dat hiervoor natuurlijk een bekeuring is uitgeschreven. Netjes is het niet, al moeten we de V70-rijder nageven dat het leuk geprobeerd is.

Lezersreacties (83) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.