Duitse toeleverancier erkent Dieselgate-schuld

IAV Gmbh ‘assisteerde’ Volkswagen

Volkswagen Passat USA

IAV GmbH, een Duitse toeleverancier voor de auto-industrie, is naar verluidt akkoord met het bekennen van schuld in het zich nog immer voortslepende dieselschandaal bij Volkswagen.

IAV staat voor Ingenieurgesellschaft Auto und Verkehr en houdt zich onder meer bezig met het onwikkelen van motormanagementsystemen. Het bedrijf is voor 50 procent eigendom van Volkswagen.

Volgens persbureau Reuters is de Duitse onderneming akkoord gegaan met een deal waarbij wordt erkend dat zij mede schuldig is aan het gesjoemel met de uitstoot van dieselmotoren. IAV moet daarom een boete betalen van 35 miljoen dollar. Een groot bedrag, maar een schijntje in vergelijking met de vele miljarden die Volkswagen in de VS al kwijt is aan dit 'akkefietje'. Volgens de Amerikaanse Environmental Protection Agency was het IAV die de software ontwikkelde die Volkswagen in staat stelde om de Amerikaanse emissietesten voor het lapje te houden. Een andere toeleverancier die een rol in het schandaal krijgt toebedeeld, is Bosch, dat al eerder pontificaal door de knieën moest.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.