DTM-Mercedes voor openbare weg

Honderd stuks

Mercedes CLK DTM AMG
Mercedes CLK DTM AMGMercedes CLK DTM AMGMercedes CLK DTM AMGMercedes CLK DTM AMGMercedes CLK DTM AMGMercedes CLK DTM AMGMercedes CLK DTM AMGMercedes CLK DTM AMGMercedes CLK DTM AMG
Op basis van de DTM-auto waarmee Bernd Scheinder in 2003 de titel won, heeft Mercedes de CLK DTM AMG uitgebracht. Een race-auto voor op de openbare weg.

Op basis van de DTM-auto waarmee Bernd Scheinder in 2003 de titel won, heeft Mercedes de CLK DTM AMG uitgebracht. Een race-auto voor op de openbare weg met bijbehorende prestaties.

In de herfst zal de eerste koper zijn CLK DTM AMG in ontvangst nemen. Van deze auto zullen 100 exemplaren worden gebouwd. De krachtbron in deze straatracer is een 5,5-liter V8 die door AMG onder handen is genomen en 582 pk levert bij 6.100 tpm. Het maximum koppel komt vrij bij 3.500 tpm en bedraagt 800 Nm.
De prestaties zijn navenant: een sprintje van 0 naar 100 gaat in 3,9 seconden en ook de afspraken over het begrenzen op 250 km/u zijn voor een keertje over boord gegooid: de CLK DTM AMG stopt pas bij 320 km/u.
De race-Benz zal gedeeltelijk worden gebouwd door Mercedes-AMG. De rest neemt H.W.A. GmbH voor zijn rekening. Dat bedrijf is ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de bouw van 'echte' DTM-racers.