Doorstart Wiesmann gefaald

Wiesmann MF4-S Roadster
Wiesmann MF4Wiesmann GT MF4-CSWiesmann MF4 20th Anniversary EditionWiesmann GT crasht op AutobahnWiesmann GT crasht op Autobahn
Het ziet ernaar uit dat het Duitse Wiesmann toch geen doorstart zal gaan maken.

In augustus kwam ons het treurige nieuws ten gehore dat het Duitse Wiesmann faillissement had aangevraagd. In december brandde er weer een lichtje in het donker: de fabrikant van retro-sportauto's zou mogelijkerwijs een doorstart kunnen maken. Helaas blijkt dat nu allemaal niet zo eenvoudig te zijn.

Uit berichtgeving van de Duitse krant Der Spiegel blijkt dat de schuldeisers een doorstart dwarsbomen. Wiesmann zou als een naamloos vennootschap herboren worden, alleen zouden de schuldeisers hier mee moeten instemmen. Dat is niet gebeurd, en de toekomst van Wiesmann lijkt nu dus echt aan een zijden draadje te hangen.

Wiesmann bouwt sinds 1993 retro-modellen met techniek van BMW als kloppend hart. Vorig jaar zou het merk 200 auto's op de weg hebben gezet, blijkbaar niet genoeg om de tent draaiende te houden. In maart vorig jaar presenteerde het merk nog de GT MF4-CS, een brute bandenroker met een 420 pk sterke 4,4-liter V8 onder de kap.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.