Donkervoort D8 GTO zo goed als klaar

Donkervoort D8 GTO zo goed als klaar
Donkervoort D8 GTO zo goed als klaarDonkervoort D8 GTO zo goed als klaarDonkervoort D8 GTO zo goed als klaarDonkervoort D8 GTO zo goed als klaarDonkervoort D8 GTO zo goed als klaar
Donkervoort heeft het testwerk met de D8 GTO er bijna opzitten. We weten daardoor inmiddels ook hoe hard-ie kan.

Afgelopen december kregen we al veel specificaties van de nieuwe Donkervoort D8 GTO voorgeschoteld. In de tussentijd heeft het merk uit Lelystad samen met Audi flink getest met de auto, waardoor we nu weten waar de 2,5-liter TFSI-vijfpitter van Audi toe in staat is wanneer je 'm in een Donkervoort van 700 kilogram monteert. Het blok levert standaard 340 pk en je kunt 'm opkrikken naar 400 pk, het koppel begraagt 450 Nm. 0-100 km/h doet de D8 GTO in drie seconden, de topsnelheid ligt op 255 km/h. De tussensprint van 100 naar 200 km/h wordt - in de standaardmodus met 340 pk - afgeraffeld in een indrukwekkende 6,1 seconden.

Er volgt in september nog een laatste testsessie op de hogesnelheidsbaan van Nardo en als ook de tests voor typegoedkeuring en inbraakpreventie goed verlopen, volgt in het najaar de officiële introductie. Donkervoort meldt dat 19 van de 25 auto's inmiddels zijn gereserveerd.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.