Dieptepunt: Lada niet meer nummer 1 in Rusland

Dieptepunt: Lada niet meer nummer 1 in Rusland
Het Lada-nieuws van de week heeft ditmaal een iets negatievere inhoud. Voor het eerst in zo'n veertig jaar is het Russische merk z'n maandelijkse toppositie kwijt.

Sinds de vroege jaren 70 staat Lada in thuisland Rusland helemaal bovenaan de maandelijkse verkooplijstjes. Momenteel is het de Granta die - dankzij de nieuwe Liftback-versie - de Lada-scepter zwaait, maar de Rus is nipt ingehaald door de Kia Rio.

Lada verkocht volgens de Association of European Business in november 10.520 Granta's. Kia wist liefst 10.834 exemplaren van de Rio te slijten. AvtoVaz - het moederbedrijf achter Lada - legt de schuld uiteraard niet bij zichzelf. Het zou de fout zijn van toeleveranciers dat bepaalde onderdelen te laat arriveerden, waardoor Lada zich genoodzaakt zag de productielijn van de Granta tijdelijk stil te leggen.

Waar de schuld ook ligt, Lada heeft alsnog weinig reden tot klagen. Van januari tot november verkocht het merk met 351.992 stuks verreweg de meeste nieuwe auto's in Rusland. Kia eindigt met 175.495 verkochte exemplaren op plek twee.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.