Dendrobium D-1 komt straks uit Verenigd Koninkrijk

Elektrische hypercar nog in leven

Dendrobium 1E
Vorig jaar kregen we in Genève de Dendrobium D-1 te zien, een door het in Singapore gevestigde Vanda getekende hypercar. Nu horen we iets nieuws over de auto: hij wordt straks in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld en gebouwd.

De Dendrobium D-1 van Vanda is typisch zo'n hypercar die we eigenlijk al ten grave gedragen hadden. Zo nu en dan ploppen nou eenmaal kleine ambitieuze bedrijven op waar je vervolgens nooit meer iets van hoort. Voor de hypercar Dendrobium D-1 blijkt dat dus niet op te gaan. De auto gaat in productie en wel in het Verenigd Koninkrijk.

Daar is namelijk het bedrijf Dendrobium Automotive opgezet. Waar de auto exact gebouwd gaat worden, is nog niet bekend. Wel zegt het bedrijf dat de auto te zien zal zijn tijdens Salon Privé, een event dat eind augustus van start gaat op het landgoed van Blenheim Palace.

Ter herinnering, de Dendrobium beschikt over vier elektromotoren, twee per as, die samen goed zijn voor een vermogen van 1.825 pk en 2.000 Nm. Het gewicht van de auto moet op zo'n 1.750 kilo liggen. Volgens het merk is zowel de koets als het chassis volledig opgetrokken uit koolstofvezel.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.