De nieuwe GL-klasse!

De nieuwe GL-klasse!
De nieuwe GL-klasse!De nieuwe GL-klasse!De nieuwe GL-klasse!De nieuwe GL-klasse!De nieuwe GL-klasse!De nieuwe GL-klasse!De nieuwe GL-klasse!De nieuwe GL-klasse!De nieuwe GL-klasse!De nieuwe GL-klasse!De nieuwe GL-klasse!De nieuwe GL-klasse!
Mercedes haalt het doek van de geheel nieuwe GL-klasse. De auto is feitelijk de opvolger van de aloude G-klasse, maar dat bejaarde model mag van Mercedes nog tot 2009 mee.
Mercedes haalt het doek van de geheel nieuwe GL-klasse. De auto is feitelijk de opvolger van de aloude G-klasse, maar dat bejaarde model mag van Mercedes nog tot 2009 mee. De nieuwe Mercedes-Benz GL-klasse is op Amerikaanse leest geschoeid. Net als de M-klasse en de R-klasse wordt hij in het Amerikaase Tuscoloosa gebouwd. Mercedes verwacht zevetig procent van de productie van deze 'fullsize SUV' in Amerika kwijt te kunnen. Het Middenoosten, Azië en Europa tekenen voor de rest. De GL-klasse moet volgens Mercedes-Benz de concurrentie aangaan met auto's als de Range Rover en zelfs de Cadillac Escalade. Hij beschikt over drie zitrijen en heeft in totaal zeven zitplaatsen. De GL is 5,09 meter lang, 1,84 meter hoog, 1,92 meter breed en heeft een wielbasis van 3,08 meter – daarmee verloochent hij zijn Amerikaanse afkomst niet en is hij een flinke maat groter dan de M-klasse. Het resulteert in riante zitruimte en een bagageruimte van 1.240 liter. Wanneer de achterbanken uit de weg zijn, is er 2.300 liter ter beschikking. Het motorenpalet van de GL bestaat uit de 320 CDI; deze V6 diesel heeft een maximaal vermogen van 224 pk; de volgende stap is de 420 CDI met 306 pk. Op het gebied van benzinemotoren zijn er de GL450 met een 4,6-liter V8 met 340 pk. Het voorlopige topmodel is de GL500, met de 388 pk sterke V8. Ongetwijfeld zal op later datum ook een écht krachtige AMG-versie het levenslicht zien. De Mercedes-Benz GL-klasse beleeft zijn publiekdebuut op de North American International Motor Show in Detroit, komende januari. In het voorjaar start de verkoop in 'thuisland' Amerika. Vanaf september 2006, zal hij in ons land te koop zijn.