Dalende autoverkoop zet door

Range Rover Evoque
Na vijf uitstekende maanden en drie redelijke maanden zijn de autoverkopen in september voor het eerst ook daadwerkelijk gedaald. Tegenover 44.455 nieuwe auto's in de afgelopen maand stonden 45.569 stuks in september 2010, waarmee een daling van 2,4 procent te noteren valt. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van RDC, bewerkt door bureau Aumacon.

Vooral het in augustus fors afgenomen consumentenvertrouwen is een belangrijke reden voor de stemmingsomslag. Vooral particulieren kunnen de weg naar de autoshowroom moeilijker vinden. De afzet van leaseauto's blijft vooralsnog fors toenemen. Met name kleine auto's blijven populair.

Inmiddels komt 52 procent van alle nieuwe auto's uit het A- of B-segment. Daarnaast spelen ook logistieke problemen de autobranche parten. Voor sommige modellen gelden inmiddels lange levertijden als gevolg van natuurrampen of verhoogde marktvraag in andere delen van de wereld.

Aumacon ziet na de afsluiting van de verkoopresultaten over de maand september aanleiding om de in maart van dit jaar afgegeven verkoopprognose voor 2011 (van 565 duizend nieuwe auto's in Nederland) aan te passen naar 545 duizend autoverkopen. Dat is altijd nog bijna dertien procent meer vergeleken met vorig jaar en is 2011 alsnog het beste van de afgelopen tien jaar.

Volkswagen verkocht vorige maand wederom de meeste nieuwe auto's (4.924 stuks), gevolgd door Opel (3.728) en Ford (3.575). In het jaarklassement over negen maanden staat Volkswagen soeverein aan kop (50.634 stuks, 11,2% marktaandeel), gevolgd door Peugeot (37.948/8,4%) en Renault (35.181/7,8%).

Het complete verkoopoverzicht is te vinden op www.dealersupportnet.nl.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.