Daewoo Matiz Creative voorbode Chevrolet Spark

Daewoo Matiz
Feest in Zuid-Korea, want GM Daewoo heeft de Matiz Creative onthuld. De auto is de voorbode van de Chevrolet Spark, die bij ons de Matiz gaat vervangen.
Het heeft het concern 27 maanden gekost om de compacte hatchback te ontwikkelen. De Matiz Creative is 3,60 meter lang, 1,52 meter hoog en 1,60 meter breed. De auto weegt 910 kilogram. GM Daewoo mikt op een Euro NCAP-score van vier sterren.
Voor de thuismarkt kiest GM Daewoo voor een nieuwe, 1,0-liter viercilinder met een vermogen van 70 pk. Het merk koppelt het blok aan een viertrapsautomaat. De combinatie is goed voor een gemiddeld verbruik van 1 op 17, belooft GM Daewoo. De Matiz Creative voldoet bovendien aan de Korean Ultra-Low Emission Vehicle (KULEV) eisen.
Op de Europese markt heet de auto Chevrolet Spark. Deze heeft de 1,0-liter viercilinder een vermogen van 66 pk. Wie meer wil, kan op ons continent ook kiezen voor een 1,2-liter benzinemotor met 78 pk. Wij moeten echter nog tot begin 2010 op de Matiz-opvolger wachten.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.