'Dacia Duster komt ook als Nissan'

Dacia Duster Delsey
Renault en Nissan zijn hier nog twee echt verschillende merken, maar elders op de wereld wisselt men vrolijk modellen uit. Naar verluidt gaat Nissan binnenkort zelfs de Dacia Duster onder de eigen naam bouwen.

'Rebadgen' blijft een interessant fenomeen, waar Renault-Nissan vrolijk aan mee doet. Auto's die we hier als Nissan kennen gaan elders op de wereld als Renault door het leven, en ook andersom komt regelmatig voor. In India voert Nissan de Renault Scala als Sunny terwijl het Franse merk de Pulse verkoopt (foto 4 en 5), een Micra met een Renault-logo.

Autocar uit datzelfde land komt nu met het gerucht dat Nissan ook de Duster –die daar gewoon Renault heet - gaat verkopen, en wel onder de naam Nissan Terrano. In de jaren '90 was er ook al een terreinauto met die naam, en nu zou die worden hergebruikt voor de low-budget SUV. De Terrano wordt wel iets minder low-budget dan de Duster, volgens Autocar India wordt de auto een paar honderd euro duurder. Dat is bij de samenwerking zo afgesproken: als een auto van het ene merk een nieuw logo krijgt, dan is het origineel de voordeligste optie.

De Terrano zou tegen het einde van dit jaar op de markt komen en is naar verwachting alleen bestemd voor groeimarkten als India.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.