Curieuze Configuratie: Rolls-Royce Phantom

Ieder onderdeel z'n kleur

Curieuze Configuratie: Rolls-Royce Phantom
Curieuze Configuratie: Rolls-Royce PhantomCurieuze Configuratie: Rolls-Royce PhantomCurieuze Configuratie: Rolls-Royce PhantomCurieuze Configuratie: Rolls-Royce PhantomCurieuze Configuratie: Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce nam onlangs afscheid van de Phantom Drophead Coupe met de Zenith Collection, wij doen dat met dit geel-rode gevaarte. Iedere associatie met een hamburgerketen berust op puur toeval.

Basisprijs Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe: zo'n 550.000 euro
Onze configuratie: niet bekend

Hoewel Ghost-derivaat Rolls-Royce Dawn iets minder groot is dan de Phantom Drophead Coupe luidt de komst van de nieuwe cabrio naar verluidt wel het einde van z'n grote broer in. Daarom gaan we nog één keer los op de grootste cabrio van de afgelopen jaren. Naar goede traditie van deze rubriek proberen we geen auto samen te stellen die we echt zouden willen kopen, maar maken we een exemplaar wat waarschijnlijk niemand ooit zal overwegen.

Hoewel… Dat Rolls-Royce-klanten behoorlijk excentriek kunnen zijn blijkt wel uit de vele bijzondere exemplaren die er in de loop der jaren aan de man zijn gebracht. Het merk uit Goodwood reikt z'n bijzondere klantenkring de hand door een eindeloze rij personalisatiemogelijkheden aan te bieden. Vrijwel ieder onderdeel kan in een aparte kleur geleverd worden en de optielijst behelst items als whitewall-banden en kussentjes voor op de achterbank met een borduursel naar wens. In tegenstelling tot minder hoogdravende merken hangt Rolls-Royce geen prijskaartjes aan z'n opties, dus dat aspect blijft deze week buiten beschouwing.

Gedistigneerd grijze Phantoms zijn er al genoeg, dus wij gaan voor 'Semaphore Yellow'. Onder de noemer 'Contrast Shemes' kun je de motorkap of een deel van de flank in een contrasterende kleur laten spuiten. Omdat we voor de beroemde roestvrijstalen motorkap en voorruitomlijsting gaan besluiten we het 'Ensign Red' aan de flanken te gunnen. De kleur komt ook terug op de naafdoppen van onze 'putdeksels' – die we uiteraard laten voorzien van eerdergenoemde white walls.

Ter verhoging van de feestvreugde wordt ook de kap in het rood uitgevoerd. Deze kleur overheerst ook aan de binnenkant, maar wordt daar afgewisseld door Navy Blue. De bovenzijde van het dashboard, de vloer, het hoogpolige tapijt en de 'piping' zijn in die tint uitgevoerd. Het teakhouten achterdek waar de Phantom Drophead Coupe zo bekend door is geworden vinden we wat vreemd contrasteren met de 'Royal Walnut'-afwerking van het dashboard, dat overigens ook achter de achterbank nog terugkomt. Daarom opteren we voor hetzelfde geborstelde staal waar ook de motorkap uit is opgetrokken.

Niet eens met onze kleurkeuze? Geen zorgen, vrijwel alles is mogelijk! Dit is de plek om zelf een - al dan niet bontgekleurde – Rolls-Royce samen te stellen.

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.