Citroën presenteert E-Berlingo Multispace

Personenversie van Berlingo Electric

Citroën E-Berlingo Multispace
Citroën heeft het doek getrokken van de E-Berlingo, een volledig elektrische variant van het personenbusje.

We kenden de Citroën Berlingo al met een volledig elektrische aandrijflijn als de Berlingo Electric besteller. Van de al twee jaar gefacelifte Berlingo komt echter ook een volledig elektrische personenversie. Deze elektrische Multispace luistert simpelweg naar de naam E-Berlingo.

Een elektromotor met een vermogen van 77 pk moet de E-Berlingo van zijn plaats krijgen. Dankzij een accupakket van 22,5 kWh is het volgens Citroën mogelijk om op één lading zo'n 170 kilometer af te leggen. In een kwartier tijd moet de accu via een snellader voor de helft geladen zijn; 80 procent laden kost een halfuur.

Qua uitrusting zijn er geen noviteiten. Tegen meerprijs is de E-Berlingo leverbaar met het infotainmentsysteem met 7-inchscherm, airco en Hill Start Assist. Prijzen volgen nog. De besteller is er in ieder geval vanaf € 24.700, inclusief de huur van het accupakket. De E-Berlingo gaat waarschijnlijk wat over dat bedrag heen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum