Chinese Zhonghua naar Duitsland

Zhonghua M1
In Nederland is een voorzichtig begin gemaakt met de import van de Jiangling Landwind. De Duitsers maken komende zomer kennis met het eerste Chinese merk. Daar bijt de Zhonghua M1 het spits af.

In Nederland is een voorzichtig begin gemaakt met de import van de Jiangling Landwind. De Duitsers maken komende zomer kennis met het eerste Chinese merk. Daar bijt de Zhonghua M1 het spits af.

Op de AMI-beurs in Leipzig laat importeur Euro Motors uit Gibraltar de Zhonghua M1 zien. Het merk Zhonghua – dat China betekent – is onderdeel van de Chinese Brilliance Automotive Group.
Euro Motors ziet de M1 als een elegante, sportieve sedan. De auto is ontworpen door de Italiaan Giorgetto Giugiago. De 4,88 m lange sedan komst in Duitsland in eerste instantie beschikbaar met een 2,0-liter en een 2,4-liter motor met vermogens tot 140 pk en een topsnelheid tot 200 km/h. In een later stadium zou ook een 1,8-liter op de agenda staan.  

In de zomer van dit jaar wordt in Duitsland gestart met de verkoop van de Zhonghua M1.

De importeur denkt dat de auto prijsbewuste consumenten zal aanspreken. De standaarduitrusting en de veiligheidsvoorzieningen zijn volgens Euro Motors geheel toegespitst op de Europese standaarden. Brillance Automotive Group richt zich met Zhonghua nadrukkelijk op buitenlandse markten. Zo wordt de M1 ook ingezet in het WTCC-kampioenschap. Of Euro Motor de Zhonghua ook in andere Europese landen op de markt zal brengen, is niet bekend.