Chevrolet dieselt nu ook met Epica

Chevrolet Epica
Chevrolet is flink aan het dieselen geslagen. Eerder deze week introduceerde het merk een diesel in de voorwielaangedreven Captiva, nu is het de beurt aan de Epica.
Chevrolet is flink aan het dieselen geslagen. Eerder deze week introduceerde het merk een diesel in de voorwielaangedreven Captiva, nu is het de beurt aan de Epica. De Epica 2.0 VCDI krijgt 150 pk en 310 Nm koppel mee. De Chevrolet is leverbaar met zowel een handbak als een automaat. De handgeschakelde versie bereikt een topsnelheid van 201 kilometer per uur, de automaat loopt nog iets sneller: 208 kilometer per uur. Het extra snelheid van de automaat drukt zich wel uit in een flink hoger verbruik: waar de handgeschakelde Epica diesel tevreden is met 6,1 liter per 100 kilometer, heeft de automaat 7,7 liter nodig.
De auto komt in drie uitvoeringen: Class, Executive en Executive Automaat. De Class heeft standaard onder meer airconditioning en een radio/cd-speler, de Executive voegt daar nog zaken als lederen bekleding en parkeersensoren aan toe.
De Chevrolet Epica 2.0 VCDI Class is per direct leverbaar voor 28.995 euro. De Executive-versie kost 30.995 euro met handbak en 33.495 euro met automatische transmissie.