Chevrolet Colorado bijgewerkt

Onderling onderscheid

Chevrolet Colorado 2020
Chevrolet Colorado 2020Chevrolet Colorado 2020Chevrolet Colorado 2020Chevrolet Colorado 2020Chevrolet Colorado 2020Chevrolet Colorado 2020Chevrolet Colorado 2020

Na de spionagebeelden van twee weken geleden is de presentatie van de Chevrolet Colorado geen verrassing. Wél een verrassing is het feit dat we de auto vooralsnog alleen in ruige ZR2-vorm te zien krijgen.

Eind september kwam de gefacelifte Colorado op deze site voorbij, samen met broertje GMC Canyon. De relatief compacte pick-up van Chevrolet loopt al sinds 2012 mee, dus is het niet gek dat er aan de auto gesleuteld wordt. Op de aanstaande SEMA-beurs in Las Vegas presenteert Chevrolet een vernieuwde variant, al gaat het daarbij nog wel om de ruige ZR2-versie.

Die ZR2 is er nu ook al en is het absolute topmodel van de Colorado-reeks. Chevrolets antwoord op de Toyota Tacoma TRD Pro en Ford Range Raptor is voorzien van extra ruige banden, een grotere bodemspeling, een voorbumper die de aanrijhoek maximaliseert en veel meer optische en praktische opsmuk.

Dat de nieuwste versie zo mogelijk nog ruiger oogt dan het pre-facelift-exemplaar, komt vooral door de grille. Die neemt bijna de gehele hoogte van het front in beslag en oogt een tikje agressiever dan voorheen. Met deze voorgevel lijkt de Colorado enigszins op de nieuwe Silverado, die ook zo’n spraakmakend front heeft.

De manier waarop de merknaam ‘Chevrolet’ over het front is uitgesmeerd, is overigens voorbehouden aan de ZR2. Minder imposante versies krijgen een mildere vorm van deze grille, waarbij het logo afgaande op de spionagebeelden gewoon middenop wordt geplaatst.

Aan de achterzijde moet die ‘bowtie’ juist het veld ruimen. De laadklep met Chevrolet-logo wordt vervangen door een exemplaar waarin de merknaam ‘Chevrolet’ is geslagen. Naast de straatversie van de ZR2 presenteert de fabrikant ook meteen een variant die is bedoeld voor sportieve evenementen. Informatie over andere versies én het broertje van GMC volgt ongetwijfeld binnenkort.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.