Charles Leclerc pakt Pole in Singapore, Verstappen achtste

Spannende laatste fase

Grote Prijs van Singapore, Formule 1

De kwalificatie van de Grote Prijs van Singapore was met name in de laatste fase een wilde achtbaanrit. Helaas voor fans van Max Verstappen was dat geen rit waar de regerend wereldkampioen later met warme gevoelens aan zal terugdenken. Verstappen wist zich namelijk slechts als achtste te kwalificeren.

Ferrari-coureur Charles Leclerc start de Grote Prijs van Singapore zondag vanaf de eerste plek. In de laatste fase van de kwalificatie vloog de polepositie van coureur naar coureur, om uiteindelijk bij de Monegask houvast te vinden. Max' teamgenoot Sergio Pérez eindigde op plek twee, gevolgd door Mercedes-coureur en meervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Max Verstappen kwam niet verder dan de achtste plek. Verstappen was aan een snelle ronde bezig die hem mogelijk de polepositie had kunnen opleveren, maar werd door Red Bull plotseling naar binnen gehaald. Het gevolg: geen snelste tijd en zelfs geen plek op de tweede of derde startrij. De kwalificatie startte op een natte baan en dus werd het gros van de rondes op intermediates gereden. In het laatste deel van de kwalificatie werden de softbanden van stal gehaald.

In theorie kan Max Verstappen in Singapore al de wereldtitel claimen, al is daar natuurlijk wel wat voor nodig. Zo moet Verstappen de race winnen en moet teamgenoot Pérez op plek vier of lager eindigen. Ferrari-coureur Charles Leclerc, tweede in het kampioenschap, zou niet hoger dan op plek acht moeten eindigen om het puntenverschil zo groot te maken dat niemand Verstappen zijn tweede wereldtitel meer kan ontnemen.

Uitslag kwalificatie Grote Prijs van Singapore

  • 1. Charles Leclerc (Ferrari) - 1.49,412
  • 2. Sergio Pérez (Red Bull Racing) +0,022
  • 3. Lewis Hamilton (Mercedes) +0,054
  • 4. Carlos Sainz (Ferrari) +0,171
  • 5. Fernando Alonso (Alpine) +0,554
  • 6. Lando Norris (McLaren) +1,172
  • 7. Pierre Gasly (AlphaTauri) +1,799
  • 8. Max Verstappen (Red Bull Racing) +1,983
  • 9. Kevin Magnussen (Haas) +2,161
  • 10. Yuki Tsunoda (AlphaTauri) +2,571

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.