Bristol Project Pinnacle duikt op in Goodwood

Herboren Britten geven gas met roadster

Bristol Project Pinnacle duikt op in Goodwood
Bristol keert terug, en wel met 'Project Pinnacle'. Al jaren krijgen we zo nu en dan een vleug informatie toegespeeld van het nieuwe model. Vandaag zien we hem voor het eerst!

De laatste keer dat we van het Britse Bristol een nieuwe auto te zien kregen, was in 2004. Destijds werd de Fighter gelanceerd, een van de V10 uit de Dodge Viper voorziene coupé. In 2011 gingen de Britten op de fles, om kort erop overgenomen te worden door de holding Kamkorp. Tijdens het Goodwood Festival of Speed is voor het eerst iets getoond van Project Pinnacle, de bolide waarmee de Britten weer van zich laten horen.

Bristol heeft tijdens het Goodwood Festival of Speed namelijk een gecamoufleerde roadster op zijn start getrapt. Exacte specificaties zijn nog niet bekend, wel weten we dat Bristol in plaats van een V10 een 4,8-liter V8 van BMW in de neus van de nieuweling zal leggen. Die krachtbron kennen we onder andere uit de eerste generatie X5, de 5-serie (E60), de 6-serie (E63) en 7-serie (E65). Morgan gebruikte de achtcilinder voor de Aero 8 en ook Wiesman kocht bij BMW de 360 pk en 490 Nm sterke V8 in.

Het is overigens niet de eerste keer dat Bristol voor zijn motoren aanbelt bij BMW. Ook de oer-Bristol - de 400 uit 1947, foto 2- had een BMW-machine onder de kap. Hij leek ook qua uiterlijk sterk op de BMW's uit die tijd. In 2017 moet Project Pinnacle opdrogen tot een productieversie.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.