Brabus geeft Mercedes CLS 850 pk

Brabus Mercedes CLS-klasse 850 pk
Brabus Mercedes CLS-klasse 850 pkBrabus Mercedes CLS-klasse 850 pkBrabus Mercedes CLS-klasse 850 pkBrabus Mercedes CLS-klasse 850 pkBrabus Mercedes CLS-klasse 850 pkBrabus Mercedes CLS-klasse 850 pkBrabus Mercedes CLS-klasse 850 pkBrabus Mercedes CLS-klasse 850 pkBrabus Mercedes CLS-klasse 850 pkBrabus Mercedes CLS-klasse 850 pk
In een Mercedes CLS-klasse - zeker als 63 AMG - zit je om vermogen niet verlegen. Brabus heeft de vierdeurscoupé toch nog een krachtkuur gegeven. Het resultaat? 850 pk!

Brabus kennen we natuurlijk als de tuner die zich graag bezighoudt met het aftrainen van Mercedessen. Ditmaal hebben de Duitsers zich uitgeleefd op een Mercedes CLS 63 AMG, met standaard 558 pk al bepaald geen zwakkeling. Het sinistere apparaat dat Brabus presenteert, walst daar met 850 pk dubbel en dwars overheen.

De 5,5-liter metende V8 wordt door Brabus opgeboord tot een inhoud van 5,9 liter. Een grotere turbo, een aangepast motormanagementsysteem en een gewijzigd luchtinlaatsysteem zijn goed voor een stijging in het vermogen van 558 pk en 720 Nm tot 850 pk en een asfaltslopende 1.450 Nm. Deze specs gaan ook op voor de E-klasse van Brabus.

Om de transmissie en de rest van de aandrijflijn enigszins de sparen, heeft Brabus ervoor gekozen om het koppel elektronisch te begrenzen op 1.150 Nm. Een sprint vanuit stilstand naar de 100 km/h is in 3,1 seconden alweer voorbij. Om de CLS een passend uiterlijk te geven, krijgt hij een indrukwekkende bodykit omgehangen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum