Bovag pleit voor bijtelling per kilometer

'Betalen naar gebruik is eerlijker'

Parijs snelweg peripherique (foto ANP)
Branchevereniging Bovag ziet graag dat de bijtelling die over leaseauto's betaald moet worden, per kilometer wordt berekend. Dat meldt de NOS vanochtend.

Bovag is van mening dat die manier van berekenen eerlijker is, gezien er meer betaald wordt bij veelvuldiger gebruik van de auto. Momenteel is de bijtelling een vastgesteld percentage over de cataloguswaarde van de auto, waarbij het percentage afhangt van de uitstoot en de brandstof. Volgend jaar wordt de bijtelling voor alle auto's, minus die met een elektrische aandrijflijn, gelijkgetrokken.

Bovag-voorzitter Bertho Eckhardt verklaart tegenover NOS dat het mes aan twee kanten snijdt. Leaserijders die nu puur zakelijk rijden om geen bijtelling te hoeven betalen (max. 500 privékilometers per jaar), zullen bij berekening van bijtelling per kilometer best eens de auto privé gaan gebruiken. Dan hoeft er niet direct een groot bedrag bijgeteld te worden. Leaserijders die zeer veel privé rijden, gaan bij de nieuwe berekenmethode bewuster met het autogebruik om, aldus Eckhardt.

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.