Borgward nu ook in Duitsland actief

BX7 geprijsd

Borgward BX7 Duitsland
Het herboren Borgward levert hun auto's voortaan ook in Duitsland. Opvallend, aangezien het hoofdkantoor van Borgward A.G. al enkele jaren in Stuttgart is gevestigd.

Het gonsde al enkele jaren door de wandelgangen, maar begin 2015 werd toch echt officieel bekend dat Borgward nieuw leven zou worden ingeblazen. Niemand minder dan Christian Borgward, de kleinzoon van Borgward-oprichter Carl Borgward, bracht het merk met hulp van Chinese investeringen van Foton Motor Company terug op de markt. Inmiddels hebben we onder meer digitaal kennis kunnen maken met een indrukwekkend studiemodel en met de BX 5 en BX 6 TS. Het begon allemaal met de BX7, een SUV die nu ook in Duitsland leverbaar is.

Borgward heeft een overeenkomst getekend met de Duitse fittersketen A.T.U. Via het 577 filialen tellende netwerk van A.T.U. zal Borgward in Duitsland de BX7 kunnen onderhouden. De verkoop vindt vooral online plaats. De BX7 komt aanvankelijk als Limited Edition op de markt en heeft een lokale vanafprijs van € 44.200.

De BX7 beschikt over een 224 pk en 300 Nm sterke geblazen viercilinder benzinemotor, een blok dat in de SUV gemiddeld 8,9 l/100 km verbruikt. De vijfzitter meet 4,72 meter in de lengte en is 1,92 meter breed. Tussen de voor- en achteras bevindt zich een afstand van 2,76 meter. In een later stadium voegt Borgward ook de BXi7, de elektrische BX7-variant, aan de Duitse leveringslijst toe.

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.