Bommetje: dit is de Volkswagen Up GTI!

Knipoog naar eerste Golf GTI

Bommetje: dit is de Volkswagen Up GTI!
Volkswagen heeft het doek getrokken van een gloednieuwe variant van de Up: de GTI! Begin 2018 komt de kleine sporter op de markt.

Een GTI die minder weegt dan een ton komt niet vaak meer voor. De Volkswagen Up heeft er nu een sportieve topversie bij, waarbij dat wel het geval is. De Up GTI heeft onder de kap een 115 pk en 230 Nm sterke versie van de driecilinder 1.0 TSI, waarmee de 997 kilo zware auto in 8,8 seconden vanuit stilstand een snelheid van 100 km/h moet kunnen bereiken. Schakelen gaat met een handbak met zes versnellingen en de topsnelheid is vastgesteld op 197 km/h.

Uiteraard maakt de Up er qua uiterlijk geen geheim van dat het om een sportieve versie gaat. Dikke 17-inch lichtmetalen wielen, zwarte striping langs de flanken, een achterspoiler en rode accenten op de achterklep en de grille maken het GTI-feest compleet. De auto heeft een sportiever afgesteld onderstel en staat 15 mm dichter bij de grond dan de reguliere Up. In het interieur treffen we een met leer bekleed stuurwiel, een GTI-schakelpookknop en het bekende retro GTI-ruitjespatroon in de bekleding.

Volkswagen benadrukt graag dat de Up GTI knipoogt naar het verleden. De eerste Golf GTI was ook een kleine opdonder en woog slechts 810 kilo. Die wist dankzij de 110 pk sterke atmosferische 1.6 viercilinder een 0-100 km/h-acceleratie in 9,0 seconden voor elkaar te krijgen. Een fractie langzamer dan de iets zwaardere Up GTI. Volkswagen wijdt zelfs speciaal onderstaande video aan de vergelijking. De levering van de sportiefste Up start begin 2018. Prijzen volgen te zijner tijd.

PRIVATE LEASE Volkswagen Up

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (192) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.