BMW Z4 Coupé: voorlopig nog concept

BMW Z4 Coupé: voorlopig nog concept
BMW Z4 Coupé: voorlopig nog conceptBMW Z4 Coupé: voorlopig nog conceptBMW Z4 Coupé: voorlopig nog conceptBMW Z4 Coupé: voorlopig nog conceptBMW Z4 Coupé: voorlopig nog conceptBMW Z4 Coupé: voorlopig nog conceptBMW Z4 Coupé: voorlopig nog conceptBMW Z4 Coupé: voorlopig nog conceptBMW Z4 Coupé: voorlopig nog conceptBMW Z4 Coupé: voorlopig nog concept
Officieel is het nog een concept car, maar dit zijn de definitieve lijnen van de BMW Z4 Coupé die binnenkort op de markt wordt verwacht.
Officieel is het nog een concept car, maar dit zijn de definitieve lijnen van de BMW Z4 Coupé die binnenkort op de markt wordt verwacht.
Bij BMW valt op de IAA in Frankfurt de Z4 Coupé Concept Car te bewonderen. De auto is een voorbode van een coupéversie van de Z4 zoals we die kennen sinds 2003. Volgens BMW is de kogel bijna door de kerk om een productieversie van deze auto te bouwen. Net als zijn voorganger, de Z3 Coupé valt het model op door zijn lange motorkap en korte overhangen.

De Concept Car is voorzien van BMW's nieuwe 3,0-liter zescilinder lijnmotor met 265 pk en maximaal 315 Nm trekkracht. Volgens zijn makers kan hij in 5,7 seconden van 0 naar 100 en is de topsnelheid een begrensde 250 km/u.

De grijze kleur van deze Z4 Coupé is speciaal ontwikkeld voor dit studiemodel en is Glacier Silver gedoopt. De wielen hebben het formaat 19 inch en zijn afgewerkt met een donkergrijze kleur om de auto een krachtig uiterlijk te geven. In het interieur is geprobeerd om met bruin leder om de inzittenden een 'cocongevoel' te geven. Daarnaast voeren aluminium accenten de boventoon in het interieur van de BMW.

Opvallende stijlkenmerken van de Z4 Coupé zijn de frameloze portierramen en natuurlijk de kofferbak die volgens de fabrikant voldoende ruimte biedt voor twee golftassen.

Gerelateerde forumtopics