BMW toont gebogen scherm iNext

Klaar voor 2021

BMW iNext teaser
BMW iNext teaserBMW i4 iNext iX3BMW i4 iNext iX3BMW iNextBMW i4 iNext iX3BMW Vision iNextBMW Vision iNextBMW Vision iNextBMW Vision iNextBMW Vision iNext

BMW brengt in 2021 de iNext op de markt, een hoog in BMW's pikporde geplaatste elektrische inzending die volgestopt wordt met moderne technieken. Vandaag wordt meer bekend over het interieur van de op stapel staande EV.

BMW brengt in de 2020 de iX3 op de markt, een volledig elektrische versie van de X3. Het jaar erop schuift BMW de iNext naar voren, een auto die in feite als startschot fungeert voor een nieuwe lijn EV's van het merk. Met de iNext geeft BMW 'tegengas' tegen de elektrische SUV's en cross-overs die steeds meer concurrenten aan hun modellengamma toevoegen. Denk aan de E-tron van Audi, de EQC van Mercedes-Benz en de i-Pace van Jaguar.

Zoals gezegd wordt de iNext, die mogelijk nog een andere modelnaam krijgt (i5), volgestopt met zaken die de gadgetliefhebber moeten aanspreken. Zoals bijvoorbeeld een gebogen display, dat BMW nu in de schijnwerpers zet. Het scherm fungeert niet alleen als instrumentenpaneel, maar is breed genoeg om ook het infotainmentsysteem een weergavemogelijkheid te bieden. Volgens BMW is het scherm zo gemonteerd, dat het lijkt alsof het zweeft.

De productieversie van de BMW iNext wordt straks gebouwd in het Duitse Dingolfing. De Vision iNext was een concept-car die als je als voorbode moet zien op de auto die vanaf 2021 op de weg te zien is. Die showauto zou, op papier althans, 700 WLTP-kilometers moeten kunnen afleggen. Ook in het prototype zat een display dat een groot deel van de breedte van het dashboard in beslag am.

 

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.