Bizar snelle Aspark Owl krijgt prijskaartje

Record-verbreker

Aspark Owl

Aspark zal volgende week de productieversie van zijn eerste hypercar, de Owl, onthullen. Inmiddels heeft het Japanse bedrijf ook gecommuniceerd hoeveel er voor de Owl neergelegd moet worden. Dat bedrag is, zoals verwacht, bepaald niet mals.

Al een paar jaar maakt Aspark ons warm voor de volledig elektrische Owl, die komende dinsdag eindelijk in zijn volle gedaante aan de wereld wordt getoond. Tijdens de Dubai Motor Show trekken de Japanners het doek van de strakgelijnde geweldenaar. Hoewel we de Owl al meerdere keren te zien kregen, schijnt de productieversie toch nog noemenswaardig anders te zijn. Datzelfde geldt voor de prijs die Aspark er voor vraagt. In tegenstelling tot het eerder genoemde bedrag (€ 3,1 miljoen) moet de EV minimaal € 2,9 miljoen in het laatje brengen. Een aanbetaling van € 50.000 is daarbij vereist.

Nog altijd houdt Aspark de precieze specificaties van de Owl onder de pet, maar het is al wel duidelijk dat we hele extreme waarden mogen verwachten. Vier elektromotoren bewegen de grotendeels uit koolstofvezel opgetrokken auto voort. Vorig jaar reed Aspark al met een prototype van de Owl en werd een 0-100-tijd van slechts 1,89 seconde geklokt. Absurd snel dus. Volgens Aspark wordt de Owl de snelst accelererende EV ooit. Dat nemen we graag van ze aan. Overigens blijft het wel een betrekkelijk exclusief verhaaltje; er worden 50 exemplaren gebouwd.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.