Bijzondere combinatie: Smarlinette

Moderne Alpine, maar dan anders

Bijzondere combinatie: Smarlinette
Bijzondere combinatie: SmarlinetteBijzondere combinatie: SmarlinetteBijzondere combinatie: SmarlinetteBijzondere combinatie: SmarlinetteBijzondere combinatie: Smarlinette
Ben je gek op de klassieke Alpine, maar kan de nieuwe je nog niet helemaal bekoren? Dan is er nu een tweede manier om terug in de tijd te gaan: de Smarlinette. De naam geeft al weg wat je hier eigenlijk ziet staan: een Smart Roadster.

Veel is er echter niet meer over van de lage Smart die als donor-auto diende, al is bij een tweede blik het dak (inclusief cabrio-deel) en de veiligheidskooi nog wel te herkennen. De makers van de Smarlinette hebben echter goed hun best gedaan om de auto onherkenbaar te maken en monteren een volledig nieuwe kop en kont, inclusief panoramische achterruit en wat schilderwerk dat de vorm van de originele zijruit moet verdoezelen.

De Smarlinette is bedacht door Philippe Chalot, de directeur van Quelet Composites. Dat Franse bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen en maken van composietmaterialen, de Smarlinette-kit is van glasvezel. De Smarlinette-kit kost €16.540 inclusief montage, spuitwerk en groot onderhoud aan de Smart-motor. Wel dien je zelf een Roadster aan te leveren. Wie de Smarlinette graag in het echt wil zien, moet dit weekend naar Frankrijk, want Quelet toont z'n creatie aan het publiek tijdens Le Mans Classic. Een ombouw als deze zagen we eerder overigens ook bij de Type H 70th Anniversary, een tot HY-bus omgebouwde Citroën Jumper.

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.