Bevestigd: instap-Tesla gaat Model III heten

Bevestigd: instap-Tesla gaat Model III heten
Tesla heeft momenteel alleen de Model S in z'n showroom staan. Een kleiner model is op komst, vandaag is bevestigd dat de instap-Tesla Model III gaat heten.

De Model S lijkt voor Tesla een regelrecht schot in de roos. De elektro-auto wordt bijna overal geroemd, reden genoeg voor het Amerikaanse merk om het succes door te zetten met behulp van een kleiner model. Daarom is er een Tesla van het formaatje BMW 3-serie op komst. Elon Musk heeft tegenover onze Britse collega's van AutoExpress bevestigd dat dat voorlopige instapmodel als Model III door het leven zal gaan.

De Model III wordt medio 2016 onthuld, en zal in 2017 op de markt verschijnen. De elektrische sedan wordt zo'n 20 procent kleiner dan de Model S, en zal een actieradius van zo'n 200 miles (322 kilometer) halen.

Aanvankelijk had Tesla de naam Model E voor de instapper gereserveerd. Hiermee had Elon Musk - de excentrieke topman van het elektro-merk - een grap gepland. Met de Model S, de Model E en Model X zou het Tesla-gamma uit de SEX-modellen bestaan. De aanduiding Model E was al bezet, zo meldde het United States Patent and Trademark Office.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.