Bentley warmt op voor nieuwe Flying Spur

Weelde

Bentley Flying Spur

Bentley heeft de marketingmotor aangeslingerd die de komende weken ongetwijfeld de een na de andere teaserplaat gaat uitspugen. Vandaag zien we voor het eerst een glimp van de nieuwe Flying Spur.

Bentley's Flying Spur is met stip het oudste model van het merk. Auto's als de Bentayga en Continental GT zijn, zeker voor een fabrikant als Bentley, nog kakelvers, maar ook een auto als de in 2010 gepresenteerde Mulsanne is in beginsel jonger dan de huidige Flying Spur. Het model dat je nu bij Bentley kunt bestellen, is de in 2013 grondig gefacelifte variant van de auto die in 2005 als Continental Flying Spur werd gelanceerd. Hoog tijd dus voor vers bloed.

Natuurlijk overgiet Bentley de nieuwe Flying Spur met de designtaal die we kennen van modellen als de reeds genoemde Bentayga en Continental GT. Onderhuids tref je het MSB-platform aan, de basis die Porsche eveneens gebruikt voor de Panamera. De Flying Spur komt in elk geval beschikbaar met de 626 pk en 900 Nm sterke W12 TSI, al verwachten we dat er eveneens een acht- en misschien ook wel een zescilinder aan het leveringsprogramma wordt toegevoegd. De onthulling verwachten we later dit jaar.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.