Aveo: wereldauto van Chevrolet

Aveo: wereldauto van Chevrolet
Chevrolet heeft op de autoshow in Sjanghai de Aveo gepresenteerd. De auto zal worden verkocht in 120 landen en is een slagje kleiner dan onze Nubira.
Chevrolet heeft op de autoshow in Sjanghai de Aveo gepresenteerd. De auto zal worden verkocht in 120 landen en is een slagje kleiner dan onze Nubira. "De Aveo is een mooi voorbeeld van een globaal model," aldus een woordvoerder van moederbedrijf General Motors. De Chevrolet Aveo wordt niet voor niets in China gepresenteerd. Het model zal onder meer daar worden gebouwd en moet GM meer voet aan de grond geven in dat land. De Aveo is niet bedoeld voor West-Europa, wel zal de auto in Oost-Europa op de markt komen waar hij de strijd moet aangaan met onder meer de Dacia Logan.
De Aveo heeft een wielbasis van 2,498 m, is 4,31 m lang, 1,71 m breed en 1,50 m hoog. De bagageruimte is 400 liter groot. Volgens de fabrikant biedt de Aveo hiermee de meeste ruimte in zijn klasse.
Bij de Aveo is veel aandacht besteed aan de veiligheid; dat heeft geleid tot een stevige carrosserie. De auto is voorzien van 2 airbags, gordelspanners en abs. Chevrolet zet in op 5 sterren bij de Amerikaanse NCAP botsproef.