Autoverkoop in China gaat weer richting oude niveaus

April 2020: 1,4 miljoen auto's

Cadillac XT5 facelift China

In China zijn in april ruim 1,4 miljoen nieuwe personenwagens verkocht. Dat is een daling van 5,6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De afgelopen maanden waren de kaarten door het corona-virus heel anders geschud.

Met deze relatief positieve cijfers voor april zet het herstel door dat in maart werd ingezet. In februari lag de verkoop van personenwagens nog 79 procent onder het niveau van 2019, in maart ging het om een min van 40,8 procent.

Het aantal leveringen van fabrieken aan dealers zat in april zelfs in de lift. Met ongeveer twee miljoen nieuwe exemplaren was het aantal 0,9 procent groter dan een jaar eerder. Het is bovendien voor het eerst sinds juni 2018 dat er op jaarbasis sprake is van een stijging.

Gemeten over de eerste vier maanden van het jaar lopen de leveringen aan dealers nog wel flink achter. De teller staat tot en met april op 5,67 miljoen exemplaren, waarmee het verscheepte volume 32 procent lager ligt dan een jaar eerder.

Voor Europa, waar het virus enkele maanden later uitbrak, wordt een dergelijk herstel over een paar maanden verwacht.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.