'Autodelen is gat in de markt'

'Aantal deelauto's mogelijk naar 7,5 miljoen in 2035'

DriveNow BMW autodelen
De Europese markt voor deelauto's kan sterk groeien. Volgens economen van ING zou het aantal kunnen oplopen van een kleine 400.000 nu naar 7,5 miljoen stuks in 2035.

Een internationaal onderzoek van de bank onder 13.000 mensen in dertien Europese landen laat zien dat 30 procent van de Europese rijbewijsbezitters interesse heeft in deelauto-diensten. Ruim 60 procent zou zelfs bereid zijn om de eigen auto tegen een vergoeding te delen met anderen.

Maar er zijn nog wel wat beren op de weg. Ondanks de hoge mate van interesse, wordt nog slechts zo'n 0,1 procent van alle auto's in Europa gedeeld. Er is ook nog geen echte 'Airbnb van het autodelen' opgestaan, aldus de kenners.

Volgens de studie schort het nog aan het gebruikersgemak. Ook zijn er praktische hordes te nemen, zoals het fysiek overhandigen van sleutels. Daarbij is het belangrijk dat er meer vertrouwen wordt gekweekt om auto-eigenaren te bewegen hun auto te delen.

Nederland scoort wat betreft interesse overigens iets lager dan het Europees gemiddelde: 18 procent van de mensen zou hier wel deelauto's willen gebruiken, terwijl 41 procent bereid is de eigen auto te delen. Nederlanders willen bovendien meer geld zien als ze hun auto tijdelijk afstaan, namelijk zo'n 45 euro per dag tegen 33 euro gemiddeld in Europa.

ING denkt dat als het autodelen echt groot wordt, het totale aantal auto's op de wegen zal teruglopen. Naar verwachting zit het wagenpark in Europa de komend jaren nog in de lift tot een kleine 300 miljoen in 2025, maar het aantal auto's zal richting 2035 waarschijnlijk gaan afnemen.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.