Audi R8 e-Tron komt misschien toch

Audi R8 e-Tron zet record neer op Nordschleife
Begin dit jaar kwam ons het nieuws ten gehore dat Audi de stekker uit de R8 e-Tron had getrokken. Uit berichtgeving van het Britse Autocar blijkt dat de zoemende R8 misschien toch nog komt.

Audi verklaarde begin dit jaar dat 'de huidige stand van de techniek rond accupakketten nog te beperkt is om voor een fatsoenlijke actieradius te zorgen'. Het leek Audi niet denkbaar dat de consument op een R8 met elektrospieren zat te wachten. Wel werd destijds gemeld dat, indien de technieken verbeterd worden 'de komst van de R8 e-Tron nog denkbaar is'.

Vandaag schrijft het Britse Autocar dat de e-Tron inderdaad nog niet afgeschoten is. Op zeer kleine schaal zullen elektrische R8's het ontwikkelingscentrum van Audi verlaten. Deze informatie zou afkomstig zijn uit de mond van Ulrich Hackenberg, hoofd van de onderzoeksafdeling van Audi.

De e-Tron beschikt over een reeks elektromotoren die een gecombineerd vermogen van 380 pk leveren. De 1.780 kilo wegende stekkerracer schiet in 4,5 naar de 100 km/h. Z'n actieradius zou aanvankelijk op 216 km liggen, hoe ver de ongetwijfeld licht opgefriste R8 e-Tron op een lading stroom komt, is nog niet bekend. Wel weten we dat je met maximaal 200 km/h over de autobahn kunt jagen.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.