Audi koopt belang in F1-team Sauber

Vier ringen op F1-auto

Audi F1

Audi treedt toe tot de koningsklasse van de autosport. Per 2026 is Sauber het fabrieksteam van Audi. De Duitse fabrikant neemt nu een belang in de Zwitserse F1-renstal.

Al enige tijd gonsde door de wandelgangen dat Audi toe zou treden tot de Formule 1, maar op welke manier bleef lang onduidelijk. Dat veranderde vorig jaar. Toen maakte Audi bekend dat het de motorleverancier zou worden van raceteam Audi dat tot en met dit jaar onder de vlag van Alfa Romeo (Alfa Romeo Racing) opereert. In oktober werd bekend dat Sauber het fabrieksteam van Audi zou worden en nu neemt het automerk een belang in het raceteam.

Zoals eerder al duidelijk werd neemt Audi niet het hele team over. Het heeft nu een minderheidsbelang in Sauber Group genomen, al laat zowel Audi als Sauber Group in het midden hoe groot het aandeel exact is. Hoewel Sauber per 2026 Audi's fabrieksteam is, blijft de renstal uit het Zwitserse Hinwil onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de F1-auto. Hoe het raceteam van Audi en Sauber gaat heten, is nog niet bekend.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.