Alpine en MV Agusta slaan handen ineen

Superveloce Alpine

Alpine MV Agusta
Alpine MV AgustaAlpine MV AgustaAlpine MV AgustaAlpine MV AgustaAlpine MV AgustaAlpine MV AgustaAlpine MV AgustaAlpine MV Agusta

Alpine en motorfietsenmerk MV Agusta hebben hun handen ineengeslagen voor een speciale motorfiets: de Superveloce Alpine. De tweewieler bevat diverse stijlelementen die verwijzen naar het Franse sportwagenmerk. Plannen voor een speciale MV Agusta-editie van de A110 zijn er nog niet, maar Alpine sluit het niet op voorhand uit.

MV Agusta gaat niet geheel toevallig 110 exemplaren van de gelimiteerde Superveloce bouwen. Het design van de motorfiets is geïnspireerd op de A110. De 147 pk sterke tweewieler is gelakt in een metallic blauw met zilveren livery en heeft Alpine-logo's op de flanken en op de leren band die om de brandstoftank zit. Daarnaast is de Franse driekleur verwerkt in de voorvork. Verder heeft MV Agusta gebruik gemaakt van carbonfiber voor onder meer de luchtinlaten en de spatborden om het gewicht verder te drukken. Tot slot heeft de motorfiets een speciale uitlaat om het geluid wat extra kracht bij te zetten. Voor de speciale Superveloce is er geen technische kennis van Alpine gebruikt, het project is puur cosmetisch van aard. Overigens sluiten beide bedrijven niet uit dat ze in de toekomst wél op technisch vlak gaan samenwerken.

De Italiaans-Franse samenwerking is ontstaan omdat beide bedrijven naar eigen zeggen de gedeelde visie hebben dat beleving en rijplezier belangrijker zijn dan alleen de pure cijfers. Alpine speelt binnen Renault de rol van sportieve imagomaker en het sportwagenmerk zag in MV Agusta een goede partner om haar sportieve naam onder een breder publiek te verspreiden. Volgens Alpine zijn klanten namelijk vaak ook geïnteresseerd in motorrijden en zijn motorrijders een mogelijke doelgroep voor de A110. Op die manier moet er dus een win-win situatie voor beide fabrikanten ontstaan. Er zijn overigens nog geen concrete plannen voor een speciale A110 met elementen van MV Agusta. Patrick Marinoff, de algemeen directeur van Alpine, noemt het evenwel een 'interessant idee'.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.