Alonso zou graag Le Mans rijden met 'vriend' Verstappen

Droomteam?

Fernando Alonso Max Verstappen F1 (ANP)

Max Verstappen en Fernando Alonso hebben elkaar ondanks hun leeftijdsverschil helemaal gevonden in de Formule 1. De twee zijn volgens Alonso inmiddels 'goede vrienden' en hij hoopt op een dag Le Mans te rijden met Verstappen.

Fernando Alonso debuteerde in de Formule 1 toen Max Verstappen drie jaar oud was en pakte zijn eerste wereldtitel toen Verstappen acht was. Tegenwoordig delen de twee vrijwel standaard het Formule 1-podium en daardoor is meer dan ooit te zien hoeveel respect ze voor elkaar hebben. De kopman van Aston Martin gaat zelfs al zo ver dat hij Verstappen als 'goede vriend' beschouwt. "We zijn heel goede vrienden, we hebben constant contact met elkaar", zo verklaart Alonso onder meer tegenover Racingnews365.

De 41-jarige Spanjaard heeft al aardig geproefd van het raceleven buiten de Formule 1 en zou dat graag met Verstappen delen. De regerend wereldkampioen maakt er immers geen geheim van dat hij op den duur aan de 24 Uur van Le Mans zou willen meedoen en Alonso ziet daar wel een kans: "Ik zou heel graag Le Mans - als ik dat nog een keer ga doen - samen met Max doen. Je weet dat de auto als je gaat rusten in de beste handen is. Het zou een eer zijn", aldus Alonso. De tweevoudig wereldkampioen deed in 2018 en 2019 met Toyota mee aan het World Endurance Championship en won in beide jaren de 24 Uur van Le Mans.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.